KLOTH INVEST – ÎNDRĂZNIM SĂ REUȘIM

Regiunea Nord – Vest

KLOTH INVEST

Categorii programe
de finanțare

Kloth Invest

Fondul pentru modernizare:
Parcuri fotovoltaice

Beneficiari: IMM-uri, întreprinderi mari, Regii autonome;

Valoarea finanțării: 20.000.000

Cofinanțare: 0%

Locație implementare: mediul urban sau rural;

Kloth Invest

Fabrici de reciclare:
PNRR C3 I1.d AFM

Beneficiari: IMM-uri și întreprinderi mari;

Valoarea finanțării: 500.000 – 8.400.000 €;

Cofinanțare: minim 25%;

Locație implementare: mediul urban sau rural (excepție București);

Kloth Invest

Programul Regional N-V – Creșterea competitivității IMM-urilor

Beneficiari: Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii;

Valoare ajutor: 200.000 – 1.500.000 €;

Cofinanțare: 20%/30%/40% în funcție de județ;

Locație implementare: mediul rural sau urban;

Întrebări Frecvente 

Ce tip de act trebuie să am pentru terenul pe care o să fac investiția?

Actul de proprietate atunci când se fac doar achiziții prin proiect poate fi de mai multe tipuri, orice tip care atestă că ai dreptul legal să folosești acel spațiu pentru destinația declarată. Poate fi contract de: închiriere, superficie, proprietate, donație, comodat, concesiune, etc.

Dacă proiectul implică o construcție, atunci singurele contracte acceptate sunt cele de: proprietate, concesiune și superficie.

Pe ce perioadă să fac contractul pe spațiul in care îmi doresc investiția?

Contractul pentru spațiu trebuie să acopere cel puțin perioada de evaluare, implementare și monitorizare. În funcție de specificul fiecărui program în parte, îți vom recomanda o perioadă între 4 și 10 ani.

Care este partea mea de cofinanțare la proiect?

Cofinanțarea pentru obținerea fondurilor europene reprezintă suma de bani cu care tu, în calitate de beneficiar al proiectului finanțat, trebuie să contribui din surse proprii sau din alte surse pentru a completa bugetul proiectului.

De exemplu, dacă un proiect are un buget de 100.000 de euro și finanțarea europeană acoperă 80% din acesta (80.000 de euro), trebuie să asiguri restul de 20.000 de euro (20%) ca și cofinanțare.

Finanțarea este 100% nerambursabilă, dar nu acoperă 100% din bugetul proiectului. Urmărim care este intensitatea finanțării pe fiecare linie și care este aportul propriu la fiecare linie de finanțare în parte.

Câte oferte e necesar să am pentru utilaje/dotări?

Fiecare linie de finanțare are propriul ei Ghid al solicitantului unde sunt prevăzute toate aceste detalii. În general vei avea nevoie de 3 oferte pentru același produs/serviciu, de la furnizori diferiți.

În funcție de fiecare program, noi te vom ghida și te vom sprijini, inclusiv în acest demers de obținere a celor mai bune oferte de la cei mai serioși furnizori din piață.

Care este valoarea finala a proiectului și cu partea mea de cofinanțare? Care este valoarea maximă eligibilă?

Valoarea totală a proiectului este determinată de toate achizițiile pe care tu vrei să le faci prin proiect. Ele se împart în Cheltuieli Eligibile și Cheltuieli Neeligibile, Cheltuieli Directe și Indirecte. Dăm exemplu de Cheltuieli Eligibile pe proiect: 

1. Cheltuieli de personal: Salariile și costurile asociate personalului angajat în proiect, inclusiv taxele sociale și asigurările.
2. Cheltuieli cu echipamentele și bunurile durabile: Achiziționarea sau închirierea de echipamente, mașini, vehicule și alte bunuri necesare pentru implementarea proiectului.
3. Cheltuieli cu materialele și consumabilele: Achiziționarea de materiale, materii prime și consumabile necesare desfășurării proiectului.
4. Cheltuieli de consultanță și servicii externe: Plata pentru servicii de consultanță, expertiză tehnică, servicii juridice, servicii de audit, evaluare sau alte servicii necesare proiectului.
5. Cheltuieli cu închirierea spațiilor: Costurile asociate închirierii sediilor sau spațiilor pentru implementarea proiectului.
6. Cheltuieli de transport și călătorie: Costurile legate de transportul de persoane și bunuri necesare pentru proiect.
7. Cheltuieli administrative și de management: Costurile administrative generale legate de implementarea proiectului.
8. Cheltuieli cu comunicarea și publicitatea: Costurile de promovare, diseminare a rezultatelor proiectului și realizarea activităților de comunicare.
9. Cheltuieli cu formarea și instruirea: Costurile de formare și instruire a personalului și a beneficiarilor proiectului.

Pentru discuțiile legate de celălalte tipuri de cheltuieli, contactează-ne!

Cât timp durează până mi se rambursează banii?

De la momentul de la care facem Cererea de Rambursare sau Cererea de Plată, ar trebui să dureze în medie 30 de zile până când banii se vor vira în cont. Durează atât pentru ca fiecare cerere are atașată facturi, chitanțe și alte asemenea care vor trebui să fie analizate pentru conformitate de către Autoritatea Finanțatoare. Mai este de luat în calcul și anume durata etapei de evaluare care se încheie prin semnarea contractului de finanțare care se poate întinde pe o perioadă cuprinsă între 1-6 luni.

Care sunt etapele voastre pentru depunerea și implementarea unui proiect?

Etapele noastre încep cu partea de consultanță și de identificare a celei mai bune soluții pentru tine și nevoile tale. Ulterior, te sprijinim în colectarea tuturor documentelor necesare și ofertelor. 

Urmează etapa de elaborare/scriere propriu-zisă a proiectului la finalul căreia tu vei primi toate documentele, alături de un Proces-Verbal de predare-primire. Dacă ești de acord cu proiectul, îl depunem în platformă și așteptăm decizia de aprobare. Imediat ce vine decizia și vei semna contractul de finanțare cu Autoritatea, trecem la implementarea celor trecute în proiect de care se va ocupa tot persoana care l-a elaborat pentru a asigura unitatea procesului.

Când să deschid firma?

Cât mai repede și să începi și activitatea la care te gândești de atâta timp dar nu știai de unde să începi. Noi te putem ajuta inclusiv cu deschiderea firmei și redactarea unui plan de afaceri personalizat ca să își dai seama exact ce ai de făcut pentru a avea succes.

Când să am codul CAEN activat?

Depinde de fiecare program în parte. Unele cer să ai codul CAEN activat și să existe încasări pe acesta la momentul depunerii proiectului. În acest caz e nevoie să-l ai activat până la sfârșitul anului anterior depunerii. Există și cazul în care, printr-o declarație, spui că vei activa codul CAEN la Registrul Comerțului până la începerea procedurii de implementare.

Care sunt costurile voastre si pentru ce le percepeți?

Costurile pentru consultanța pe care o oferim se împart în două categorii: 1. Tarif de bază și 2. Comision de succes.

1. Tariful de bază este reprezentat de un cost fix, în funcție de complexitatea fiecărui program și este perceput pentru scrierea și depunerea proiectului.
2. Comisionul de succes este reprezentat de un procent din valoarea totala a finanțării obținute și se determină în funcție de fiecare program în parte. Această cheltuială poate fi DEDUCTIBILĂ din proiect, putând fi o cheltuială ELIGIBILĂ, în funcție de specificul fiecărui Ghid al solicitantului în parte. Aceasta se percepe doar după momentul în care proiectul va fi declarat câștigător.

Nu mai există nicio altă taxă ascunsă sau comision. Totul este la vedere, transparent, în contract

Cum știu 100% dacă am șanse la finanțare?

Putem maximiza șansele de reușită prin toate demersurile pe care le facem înainte de depunerea proiectului.
1. Consultanța preliminară gratuită, unde înțelegem nevoile și dorințele tale.
2. Analiza de specialitate pe care o facem după ce ne trimiți documentele și te îndrumăm către cea mai buna variantă de linie de finanțare pentru tine. Tot aici îți spunem transparent ce șanse avem, dacă suntem eligibili și ce punctaj putem obține.
3. Scrierea proiectului: specialiștii noștri au redactat cu succes proiecte în valoare de milioane de euro. Te asigurăm de calitatea serviciilor noastre și experiența lor vorbește de la sine.
4. Depunerea proiectului în mod corect și în timp util.

Acestea sunt criteriile care fac să crească mult șansele de reușită ale proiectului tău.

Hai să vedem ce șanse de reușită are ideea ta!

Ce se întâmplă cu banii mei dacă proiectul este respins?

Facem tot posibilul să minimizăm șansele ca proiectul tău să fie respins prin aplicarea principiilor de la întrebarea nr. 11. Stabilim clar, încă de la început, dacă ești eligibil și ce punctaj poți obține și calculăm împreună șansele. Astfel, va fi o decizie informată și asumată din partea ta când vei avea toate datele problemei.

Pe lângă asta, avem și garanțiile contractuale care vin în sprijinul tău. Garanția Redepunerii și Garanția Reîntocmirii unui alt proiect, astfel încât să ne asigurăm că ori în anul în curs cu depunerea, ori anul viitor, vei obține o finanțare pentru dorința sau nevoia ta.

Hai să vezi cu ochii tăi!

ABONAMENT

Pentru o monitorizare constantă în vederea găsirii liniei de finanțare potrivită, aveți programul nostru de abonament.

CONTACT

Contactați-ne sau programați o ședință de consultanță gratuită cu unul dintre reprezentanțiii noștri aici!