Avem vești excelente!

A fost lansat apelul pentru susținerea investițiilor tehnologice ale companiilor din Regiunea Centru!

Avem prima linie de finanțare Regională din perioada exercițiul ce se ține între 2021-2027.

Astfel, după aproape 3 ani de la plănuirea lor și de la mai bine de 6 luni de la momentul la care trebuia să fie lansat, pe data de 29 august, ADR Centru face prima mutare.

De ce este acesta un moment marcant pentru dezvoltarea IMM-urilor?

Deoarece este primul dintr-o serie de programe ce vor fi lansate în viitor și, totodată, marchează un moment critic – pornirea mecanismelor de finanțare regională.

Ce se va întâmpla în perioada următoare?

Fiecare regiune în parte va începe să lanseze apeluri pentru dezvoltarea afacerilor, pe specificul nevoilor care sunt resimțite mai acut, în funcție de zona țării din care fac parte.

Iată că avem și primul exemplu în cauză: Regiunea Centru

Programul promovează de data aceasta extinderea afacerilor prin crearea unei unități noi (construcții) sau extinderea capacității deja existente, dar mai presus de asta, diversificarea producției unei unități prin produse/ servicii care nu au fost fabricate sau prestate anterior.

În cadrul acestui program permisiv, odată ce este stabilită eligibilitatea, se pot achiziționa de la echipamente, tehnologii, utilaje, inclusiv tehnologii inovative și investiții în spațiile de producție/prestare servicii aferente, în vederea îmbunătățirii capacităților tehnice, IoT, automatizare, robotică, inteligență artificială, până la instruirea angajaților și consultanță.

Pe scurt, apelul se adresează exclusiv microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii care au fost înființate până la 3 ianuarie 2022. Pe de cealaltă parte, IMM-urile vizate sunt cele din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Buget

Bugetul total de 80 de milioane de euro și impune ca fiecare cerere de finanțare să pornească de la 250.000 euro, iar valoarea maximă este de 1.500.000 euro.

Verifică sursa aici!

ADR Nord-Vest lansează la rândul lor un apel destinat digitalizării IMM-urilor.

Verifică sursa aici!

Cu un termen limită de depunere între 2 octombrie 2023 – 01 aprilie 2024, apelul finanțează achiziția de echipamente hardware TIC, dispozitive și echipamente aferente, echipamente pentru automatizări și robotică, software/licențelor, RPA, sisteme de inteligență artificială, machine learning, realitate augmentată, virtual reality.

De asemenea, este extrem de importantă instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC, precum și achiziția serviciilor de trecere a arhivelor din analog/ dosare/ hârtie în digital indexabil, pentru că este momentul să trecem la spațiul digital datorită siguranței și transparenței sporite. 

Să nu uităm nici de achiziție de servicii de consultanță/ analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice privind digitalizarea de care au nevoie IMM-urile.

Valoarea minimă a proiectelor este de 10.000 euro, iar valoarea maximă este de 100.000 euro, cofinanțarea fiind de doar 10%.

În sfârșit vedem fapte, nu doar auzim vorbe goale despre digitalizare. Este un început, un start care va conduce la revoluționarea industriilor românești, oferind fonduri pentru transformarea digitală.

Fii și tu parte din schimbare!

Este o oportunitate de neratat pentru afacerile deja existente în aceste zone de a accesa fonduri nerambursabile și, astfel, de a trece la nivelul următor.  

Suntem încântați să vă anunțăm, pe această cale, că echipa Kloth Invest vă stă la dispoziție cu toate informațiile necesare și vă oferă toate resursele de care aveți nevoie pentru accesarea și implementarea acestui tip de finanțări.

Mai multe detalii, aici:

http://klothinvest.ro/interventia-1-4-1-investitii-tehnologice-in-imm-uri/